Sıkça Sorulan Sorular:
Türkçe Altyazılı
 CiwCiw.com - Eşcinsel Temalı Filmler : LGBTT Sinema Arşivi : Filmler : Türkçe Altyazılı
Mesaj icon Konu: Lost and Delirious (2001) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
watcher
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1277
Alıntı watcher Cevaplabullet Konu: Lost and Delirious (2001)
    Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2006 Saat 02:20

Lost and Delirious (2001)

Kayıp ve Çılgın (Türkiye)
Rage au coeur, La (Kanada: Frensızca Başlık)
Rebelles (Kanada: Fransızca Başlık)

Yönetmen: Léa Pool

Senaryo: Susan Swan, Judith Thompson

Tür: Dram, Romantik

Yapım: Kanada

Yıl: 2001

Orijinal Dili: İngilizce

Süre: 103 dk.

Oyuncular: Piper Perabo, Jessica Paré, Mischa Barton, Jackie Burroughs, Mimi Kuzyk, Graham Greene, Emily VanCamp, Amy Stewart, Caroline Dhavernas, Luke Kirby, Alan Fawcett, Peter Oldring, Grace Lynn Kung, Stephen Mwinga, Lydia Zadel.

Konu: Fare lakabıyla da bilinen Mary, annesinin ölümünün etkisinden kurtulmaya çalışan sessiz bir kızdır. Bradford Perkins kız kolejine yeni gelmiştir. Çocukluğunu geçirdiği küçük kasabayı, duygusal ihtiyaçlarını görmezden gelen babasını ve üvey annesini geride bırakmıştır. Fare, iki oda arkadaşı sayesinde çabukça alışır okula; göze batan ve zeki Paulie ile çekici ve güzel Tory. Bu üçlüyü birbirine bağlayan, kaybettikleri şeylerdir. Fare annesini kaybetmiştir, Paulie de kendisini evlatlık veren ailesini. Tory ise ailesinin beklentilerini karşılayabilmek için kendisini kaybetmektedir. Ve bu üçlü ayrılmaz olur.

Paulie ve Tory, Fare'nin şimdiye kadar sahip olduğu en yakın dostlar olsa da, Fare'nin onların arasındaki ilişkinin derinliğinden aklı karışmaktadır. Tory ve Paulie'nin uygunsuz bir durumda dikkatsizce yakalanmalarıyla aralarında arkadaşlıktan öte fiziksel bir ilişki de bulunduğunu anlar ve dünyaları yıkılmaya başlar. Tory, ailesine aralarındaki ilişkinin hesabını veremeyeceğinden dolayı kendisini Paulie'den ve kendi duygularından uzaklaştırmaya, duygularını baskı altına almaya çalışır. Paulie bu duruma teslim olmayı reddeder ve Tory'yi kaybetmemek için mücadele verir. Fare, iki arkadaşının arasında kalmıştır. Bu duygusal ve şiddetli mücadele arasında Fare, aşkın ne olduğunu görür. Ve tarifinin ne kadar imkansız olduğunu da...

Fragman

Ekran Görüntüleri

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0245238/

Etiketler: All Girl School, Betrayal, Rebellious Daughter, Lesbianism, Lesbian Sex, Heartache, Lesbian, Boarding School, Roommate, Fencing, Tomboy, Tragedy, Argument, Back Pack, Bandanna, Best Friend, Blood Sisters, Break Up, Broken Mirror, Cantina, Cigarette Smoking, Classroom, Confrontation, Crying, Dance Scene, Dead Mother, Denial, Depression, Despair, Dorm Room, Duel, Father Daughter Relationship, Female Nudity, First Love, Gardener, Gardening, Groundskeeper, Hawk, Headmistress, High School Football, Intimidation, Jealousy, Jogging, Jump From Height, Last Kiss, Laughter, Lesbian Couple, Lesbian Kiss, Lesbian Sex Scene, Letter, Melancholy, Naivety, Nervous Breakdown, Obsession, Passion, Philosophy, Poetry, Ponytail, Private School, Ranting, Raptor, Recital, Rooftop, Runaway, School Uniform, Sex Standing Up, Sister Sister Relationship, Soccer Coach, Soccer Match, Stabbing, Stairway, Suicide, Swearing, Symbolism, Teacher Student Relationship, Teen Romance, Teenage Crush, Teenage Girl, Tirade, True Love, Voice Over, Woods, Based On Novel, Independent Film, Title Spoken By Character.

Dosya Detayları
Kaynak: DVD-Rip
CD Sayısı: 1
Video Codec: DivX
Video Bitrate: 850 kbit/s
Audio Codec: MP3
Audio Bitrate: 126 kbit/s
FPS: 23,976 frm/s
Çözünürlük: 576x320

ED2K Bağlantıları
ED2K Link 1: Lost.and.Delirious.2001.[CiwCiw.com].avi
Dosya Boyutu: 700.71 MB

Altyazılar
İngilizceTürkçe

Bu alandaki bağlantıları, sadece CiwCiw.com üyeleri görüntüleyebilir!

Bağlantıları görebilmek için lütfen üye girişi yapın.

Üye değilseniz, üye olmak için tıklayın.

Düzenleyen Hellwatchman - 14 Haziran 2010 Saat 11:23
IP
volcano
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 50
Alıntı volcano Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2006 Saat 15:17
 Diyebilirimki seyrettiğim en etkileyeci eşcinsel temalı filmlerden biridir, tesadüfen cd ciden kiralayıp seyrettiğim ve etkilendiğim için orjinalini indirdiğim bu filmde 3 genç kızın yatılı bir okulda kendilerini tanıma ve cinselliklerini keşfetmelerini anlatan eşcinsel aşkı ve tutkuyu barındıran dramatik bir film,öyle bir anlatımı varki herkes kendinden bişey bulabilir, yanlış bilmiyorsam bir romandan uyarlama bu film. Piper Perabo 'nun oyunculuğu müthiş.filmde ayrıca Shakspeir'den okunan soneler de tat katmış. ve Yves Chamberland'ın müzikleri tek kelimeyle süper olmuş sountrackleri ayrıca indirip dinleyebilirisiniz.Seyretmeyen arkadaşlar bence seyredin piyasada türkçe vcd leri var ama orjinali daha keyif verici
IP
watcher
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 1277
Alıntı watcher Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2006 Saat 00:16
Volcano'ya kesinlikle katılıyorum. Ben filmi çok başarılı bulmuştum. Spoiler yapmayayım ama sonu da çok etkileyici gelmişti bana. Kesinlikle izlemeye değer bir filmdi bence.
IP
blackwaterpark
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 19
Alıntı blackwaterpark Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2007 Saat 03:14
 çok şey mi beklediğimden acaba ben de hayalkırıklığı yarattı. hatta sonlarına doğru sıkıldığımı bile söyleyebilirim. izlenmese eksik kalınmaz.
IP
redlake
Fanatik Üye
Fanatik Üye
Simge

Gönderilenler: 118
Alıntı redlake Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2008 Saat 17:46
 ya ben bu filmi çok beğendim.çok güzeldi.filmin sonunda ağladım gerçekten.ancak kız biraz aşkı psikopat'a bağlamış klasik bizim arabesk filmlerinin lezbien konulusu sanki ama genede çok etkileyici.özellikle intihar eden kızın cesareti kimliğini açıklaması umursamaması filan gerçekten harika.
IP
Lucifer-men
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
Alıntı Lucifer-men Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05 Mart 2008 Saat 23:58
Film zaten girişteki dinamik müzikli sahnesiyle sizi alıyo bağlıyo kendisine.

Kızlar gerçekten hoş ve alımlı, tipik bi erkek fatma rolü ve biseksüelliği veya cinsel kimliğinin ayrımına varamamış bi hatun ve bi de bütün bunlara tanık bi kız.

Olay tabii ki trajik, ama 14+15'li yaşlar ve bazıları için cinsel kimlik kesinlikle budur ve bu olacaktır diye geçerken kimileri için gerçekten bir deneysellikten ibaret ve bi süre sonra çok farklı yollara kayabilecek adının konmasının zor olduğu veya  acele karar verilmemesi gereken  buluğ zamanları.

Film harika çekilmiş içine atılan bazı fikirler, ormanda bulunan atmaca gibi, filme çok ayrı bi renk katmış.

Yazarın, bütün bu aşka tanık olan (ve bence cinsel kimliği gizleyen) üçüncü kız olduğunu düşünüyorum, bu filmde.  Hatta o kadar gizliyo ki filme atılan bi sahnede erkek ile sevişen kızı gördüğünde aman allahım ben heteroyum acayip ıslandım modu bile atılmış filme. Helal olsun uyanık. Kendisini bi erkekle göremedik o ayrı:))

Sonu hüzünlü ve dramatik ama çok yaratıcı, sarsıyo adamı. Gül gibi hatun gitti diyosun.

Hem de o yaşta, daha bi sürü çıtır yerdin sen be demeden edemediğim film.

Seyredin, bulun, edinin...

Düzenleyen Luciferman - 06 Mart 2008 Saat 00:01
IP
goodluck0049
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 38
Alıntı goodluck0049 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2008 Saat 15:28
 Volcano kesinlikle film hakkında yapmış olduğum bütün yoruma katılıyorum hemde can-ı yurekten :)
gercekten benımde etkılenerek yerı geldıgınde gulerek,eglenerek yerı geldıgınde de duygularımın onune gecemedıgım bır fılm ıdı.

Bir gay olarak bilindiğimde basta aılem ve sonra cevremdekı ınsanlar tarafından oldukca agır yargılanmıstım ve bu fılmı ızlemeden once aynı olay ve olguları LEZBİYENLERİN yaşamadığını düşünüyordum, bu filmi izledikten sonra ne kadar kendi içimde fikir çatışması yaşadığımı görmüş oldum..

Bu film için emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler....
GoodLuck0049
IP
NONTES88
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 80
Alıntı NONTES88 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2008 Saat 18:37
volcano ya katılıyorum gerçekten bayıldığım bir film  ağlaya ağlaya bi hal oldum çok beğendim 

İzlemeyen herkese tavsiye ederim mutlaka izlenmeli

Düzenleyen NONTES88 - 27 Mayıs 2008 Saat 18:38
IP
amazon
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 18
Alıntı amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 Saat 03:35

Bende az önce izledim filmi 2 gündür eMule.den inmesini bekliyordum.Filmi çok beğendim.Piper Perabo'nun oyunculuğunu çok beğendim.Sevdiğine çok ama çok bağlı.Ama o kadar okulda el eleler,çatıda dans ediolar öpüşüyorlar,bahçede el ele diz dize nasıl oluyorda beraber olduklarının kimse farkına varmıyor anlamış değilim..Ama Tori'ye çok kızdım.insan bi düzgünce konuşur.Ayrılmasalardı daha ii olurdu..Onun yüzünden güzelim kız gitti :(

Mischa'ya gelince...The O.C.de görmeye alıştığım için burada bi garip geldi.Burada daha çok genç.. :)
Sonuçta film çok güzeldi izlemenizi tavsiye ediyorum...
The L Word
IP
g.m.murat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı g.m.murat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 Saat 10:59
 sevgili amazon
paylaşımın için teşekkürler
ben lost and delirious u 2004 te dublajlı olarak aldıp izlemiştim
fırsat olursa altyazılı indirecem..
thankx
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.06
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

Forumda paylaşılan ve sunulan dosyaların tümü CiwCiw.com sunucularında barındırılmamaktadır. Forumda sadece bağlantılara yer verilerek, üyelerin yorumlarına açılmıştır. Forumdaki ileti ve başlıkların içeriğinin sorumluluğu tamamıyla bunları gönderen kullanıcıya aittir. Bunların içeriğindeki ifadeler CiwCiw.com sitesini bağlamaz ve forum yöneticileri bundan sorumlu tutulamaz.

Türkiye'nin En Kapsamlı Eşcinsel Temalı Filmler Forumu
CiwCiw.com - A Color of the Rainbow

© 2005 - 2009 CiwCiw.com